Klantcase D&M

tl_files/images/Commerce suite/DM-B2B webshop.jpg

Internationale B2B commerce uitrol met ID connect Commerce suite

Doelstelling: B2B klanten uit meerdere landen in staat stellen zelf online producten uit het D&M product portfolio in te kopen.

D&M is een internationale producent en leverancier van high-end HIFI appartuur en toebehoren. Vanuit hun 'Performance is everything' aanpak ligt hun focus op het ontwikkelen van innovatieve audio/video producten die de verwachting van hun klanten overtreffen. Bekende merken van D&M zijn Denon® en Boston Acoustics®. 

D&M heeft zich ten doel gesteld een groter deel van de verkoop van haar product portfolio door haar zakelijke klanten zelf te laten realiseren. Zij heeft hiervoor een B2B commerce portal ingericht, op basis van ID connect commerce suite, waarmee de klanten van D&M op elk gewenst moment van de dag de eigen inkoop kunnen regelen. Aangezien een aanzienlijk deel van haar klanten buiten kantooruren (CET) hun inkoop willen regelen, had men op die tijdstippen niet altijd toegang tot een D&M account manager. Dit leidde er toe dat niet alle zakelijke klantenv buiten kantooruren konden bestellen, bestellingen over kanalen liepen zoals mail of fax, vragen over bepaalde producten niet direct beantwoord konden worden of dat er foutieve inkooporders werden gemaild/gefaxd.

Door een B2B webshop in te richten waarbij gemak centraal staat, wat wil zeggen dat er veel beeldmaterialen worden gebruikt, uitgebreide productinformatie wordt gepresenteerd, product (combinatie) ideeën worden gepresenteerd, een klant zijn eigen contractuele prijzen krijgt getoond etc, is een situatie gecreerd waarin de inkoop direct door de klanten van D&M zelf plaatsvindt. Door de koppeling van de B2B webshop met het achterliggende ERP system SAP worden inkooporders direct en efficient ingeschoten en kunnen deze orders zonder tussenkomst van accountmanagement of servicedesk worden uitgeleverd. Wat is als bijkomend voordeel heeft dat zowel de servicedesk als de account managers zich kunnen focussen op groei van de afzetmarkt.

Naast de D&M producten worden in ID connect ook spareparts beheerd. Onlangs is de B2B webshop ook uitgerold in Singapore. 

 
tl_files/images/D&M-banner.jpg